Biefstukken
Nederlandse, Vlaamse en Waalse slagers versnijden hun runderen anders (en de Blanc Bleu Belge nog weer anders) en hanteren ook andere benamingen voor de stukken vlees. Ook is een entrecôte in Nederland iets anders dan een entrecôte in Wallonië. Een overzichtje van de biefstukken staat hieronder. In de winkel is makkelijk te zien welke biefstuk "beter" is: die is dan duurder.
Meer op deze Waals Weekblad-pagina

 Wallonië Vlaanderen Nederland

Biftec (alg)

Biefstuk (alg)

Biefstuk (alg)

Aiguillette

Ezel

Liesstuk

Balle d'épaule

Schouderbal

Bloemstuk

Filet pur

Ossenhaas

Ossenhaas

Filet mignon

Filet mignon

Ossenhaaspuntje

Grosse-tête

Groothoofd

Spierstuk of
Kogelbiefstuk

Grosse-cuisse
of Tâche noire

Dikke bil

Bovenbil of
Kogelbiefstuk

Pelé

Gepelde biefstuk

Gepelde biefstuk

Petit-tête

Rumsteak
of kleinhoofd

Dikke lende

 Lendebiefstukken (Sirloins):

Contre filet

Dunne lende

Entrecôte

Entrecôte

Tussenrib

Rib-eye

Faux-fillet

Dunne lende

Dunne lende

Six-côtes

Zesstuk

Onderrib

 In Vlaanderen "Steak 1e keus" (bakvlees):

Filet d'Anvers

Filet d'Anvers

Achtermuis

Balle d'épaule Schouderbal Bloemstuk
Aiguilette
baronne
Naaldje Naaldje

Tournedos = speciaal gesneden ossenhaas
Chateaubriand = dik gesneden ossenhaas
T-bone = entrecôte met haas en been